• YARIM ALTIN
    8.125,00
    % -1,19
  • AMERIKAN DOLARI
    32,5229
    % -0,08
  • € EURO
    34,8050
    % -0,19
  • £ POUND
    40,4882
    % -0,08
  • ¥ YUAN
    4,4888
    % -0,01
  • РУБ RUBLE
    0,3517
    % 1,22
  • BITCOIN/TL
    2164169,302
    % 0,54
  • BIST 100
    9.680,83
    % 0,37

Stopaj İndirimi Son Tarihi Değişti!

Stopaj İndirimi Son Tarihi Değişti!

 

30 Haziran 2023’e kadar süren stopaj indirimi, Türk lirası mevduat hesapları ve katılım hesaplarında uzatılmıştır. Faizlerden ve kar paylarından elde edilen gelirlerde, söz konusu indirimli stopaj uygulaması uzatılmıştır. Bunlar, devlet tahvili ve hazine bonolarından, ayrıca Hazine tarafından kurulan varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelirlerdir.

Son Tarih Önemli!

30 Haziran 2023’e kadar olan süre zarfında, indirimli gelir stopaj oranı uygulaması, bankaların ihraç ettiği tahvil ve bonolardan, varlık kiralama şirketlerinin ihraç ettiği kira sertifikalarından elde edilen kazanç ve iratlar üzerinde, yatırım fonlarından elde edilen gelirler üzerinde, varlığa dayalı menkul kıymetlerden, ipoteğe dayalı menkul kıymetlerden, ipotek teminatlı menkul kıymetlerden ve varlık teminatlı menkul kıymetlerden elde edilen gelirler üzerinde uygulanacaktır. Bu konu ile ilgili olarak, Cumhurbaşkanı tarafından verilen bir Karar, Resmî Gazete ‘de yayımlandı.

KOSGEB Başvuruları Nasıl Yapılır?

  KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve İşletmeler Genel Müdürlüğü olarak adlandırılan Türkiye'de bir kamu kuruluşudur. KOSGEB, KOBİ'lerin gelişimine ve büyümesine yönelik çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetler arasında, yatırım ve işletme sermayesi kredileri, danışmanlık hizmetleri, eğitim programları ve patent ve marka danışmanlığı gibi hizmetler yer almaktadır. KOSGEB, KOBİ'lerin ihtiyaç duydukları finansal desteği sağlamak için birçok fon ve program sunmaktadır. Bu programlar arasında, KOSGEB Kredi Garanti Fonu (KKGF) ve KOSGEB

İlgili İçerik

Stopaj İndirimi Nedir? Ne İşe Yarar?

Stopaj indirimi, bir ülkede uygulanan vergi oranının bir kısmının düşürülmesi anlamına gelir. Bu indirim, belli bir süre için veya belirli bir kesime uygulanabilir. Örneğin, yatırım yapmak isteyen bir kişiye veya bir şirkete, yatırım yaptıklarında vergi oranının düşürülmesi teşvik olarak sunulabilir. Bu indirim sayesinde, yatırım yapan kişi veya şirketin, yaptıkları yatırımdan elde ettikleri karın bir kısmını vergi ödemek zorunda kalmamasını sağlar. Bu sayede, yatırımcı daha yüksek bir kâr marjı elde edebilir ve yatırım yapmayı daha cazip hale getirilmiş olur. Stopaj indirimleri, ülkelerin ekonomik gelişme hedeflerine ulaşmak için kullandıkları bir araçtır.

Fiili Dolaşımdaki Hisse Sayısı Ne Demek?

  Yatırımcılar ve ekonomi ile ilgilenen kişilerin yorumladığı ve bildiği fiili dolaşımdaki pay oranı, fiili dolaşımdaki hisse sayılarının açıklaması olarak kullanılabilir. Bu da genel anlamda piyasa üzerinde işlem yapan kurumların ve firmaların günlük veya anlık olarak yaptıkları işlemlerdeki pay olarak adlandırılabilmektedir. Piyasa üzerinde gerçekleşen dolaşımdaki pay adedi yükseldiğinde oranlarda da değişikler meydana gelmektedir ve bu da yatırımcıları ilgilendiren hisseler ile doğru orantılı olarak farklılık göstermektedir. Fiili Dolaşım Nedir? Fiili

İlgili İçerik

İpotek Teminatlı Menkul Kıymetler Nelerdir?

İpotek teminatlı menkul kıymetler, bir ödeme aracı olarak kullanılan, bir mülkiyet üzerinde ipotek tesis edilerek güvence altına alınan menkul kıymetlerdir. Bu menkul kıymetler, çeşitli finansal enstrümanlar olarak ihraç edilebilir ve ödeme sırasında, ipotekli mülkiyetin satışından elde edilecek gelirler kullanılarak ödenebilir. İpotek teminatlı menkul kıymetler, bir tüketicinin evini veya işyerini, bir şirketin de tesislerini veya araçlarını teminat olarak kullanarak, borç almayı tercih etmesi durumunda kullanılır. Bu menkul kıymetler, genellikle düşük riskli olarak kabul edilirler ve bu nedenle, düşük faiz oranları ile ihraç edilebilirler.

YORUMLAR YAZ